Plastische chirurgie ooglidcorrectie ooglift botox dupuytren koetsiershand esthetische chirurgie

Capsulectomie

Tijdens de eerste weken na een borstvergroting ontstaat er een kapsel rond de prothesen, dit is een natuurlijk proces. Daarom mag u tijdens deze periode geen sport beoefenen of zwaar werk verrichten. In een klein aantal gevallen ontstaat er een kapsel contractuur (het kapsel trekt dan te veel samen). Dit kan leiden tot vormveranderingen of soms tot pijn. Mocht dit gebeuren, dan kunnen we het kapsel weghalen en eventueel de protheses vervangen. Het is onmogelijk te voorspellen bij wie dit gebeurt, maar het risico op kapsel-contractuur is wel veel kleiner geworden dankzij de implantaten met een ruw oppervlak (getextureerde protheses).

De capsulectomie vindt plaats onder algehele narcose, u kunt dezelfde dag naar huis.
Indien er een nieuwe prothese geplaatst wordt, zal de chirurg voorafgaande aan de ingreep een tekening maken op uw borst en de snede markeren waardoor de prothese zal worden ingebracht. Hiervoor bestaan verschillende technieken. Welke techniek voor u het meest geschikt is zal tijdens het eerste consult uitgebreid met u besproken worden. Wij streven samen met u naar borsten die passen bij uw postuur en wens.

Veelgestelde vragen

Kapselschrompeling is er in gradaties en kant een classificatie volgens Baker. Bij een Baker 4 klasse kapselschrompeling (vormverandering en pijnklachten), wordt het verwijderen meestal vergoed. Of het vervangen van de protheses ook wordt vergoed, hangt af van uw ziektekosten verzekeraar.

Staat uw vraag en antwoord er niet bij? Klik hier om een vraag te stellen.

Terug